Fin gös
Fin gös. Fiskade gösfiske fick mothugg och drillade en fin gös på wobbler. Otroligt roligt fiske, sportfiske och trollingfiske fortsatte med båten.
Fin gös. Fiskade gösfiske fick mothugg och drillade en fin gös på wobbler. Otroligt roligt fiske, sportfiske och trollingfiske fortsatte med båten.
Bra fiske start! Kusinen fiskade och fångade en fin lax på den stora fiskedrag wobblern på fisket idag. Nybörjare sportfiske också. Riktigt billiga wobbler och billiga fiskedrag.
Köp billiga wobbler: billiga wobbler
Drog en fet gös på fisket idag. Tog på en grön wobbler. Ska köpa billiga fiskedrag imorn. Funderar på billiga wobbler till sportfiske.
Ibland behöver man bara en abborre. Tog en 2 kilos på fiske idag. Slukade min wobbler med hull och fiskedrag. Bästa sportfisket.
Var ute på fjärden och troll-fiskade efter gös fiske. Det högg flera gånger på våra wobbler varav jag tappade en stor baddare som var riktigt fiske tung. Kanske en tre gös plussare. Sedan landades två gösar. Ena på några hekto och den andra över kilot. Fångade på Shark wobbler. Riktigt skoj fiske.
Även den här lilla gösen ville vara med.
Var ute och fiskade gös fiske. Då högg det till rejält vid gösfiske och drog som en sten mot botten, var det värsting-gösen som hade lockats upp sportfiske vis och huggit på min wobbler? När fisken kom upp till ytan så gjorde den en rusning flera meter ovanför vattenytan som en riktig fiske galning. Gäddfiske, gäddan var helt slut när jag hade landat den. Den vägde lite över fyra kilo och fångades på en bubblan wobbler.
Ankra båten tyst vid fiske och försiktigt när du sommar ut fisken på din wobbler och höst fiskar av lovartsidan på en friliggande grynna eller djupbranten vid fiske i utkanten av en lekvik på våren. Ankaret får absolut inte dunsa ner i botten eller fiskas och skrapa bland stenarna! Fiska i lovart! Det är fiske! När du kommer från djupare vatten in mot branten med wobblern, släpp ut 4-5 m av ankarlinan och låt wobbler & båten långsamt driva inåt tills ankaret hakar fast. Mata sedan ut ytterligare 5-10 m ankarlina för att wobbler ska skjuta ut båten ska ligga stilla fiske och inte driva vidare. På detta sätt kan du lättare fiska av djupbranten där ”monstergäddorna” står och lurar. Fiska nu ytterst långsamt och noggrant för sportfisket är sådant av branten åt båda hållen med långsamt sjunkande, flytande wobbler. Flytta båten ca 30 m från första ankringspositionen och upprepa avfiskningen av fiske branten genom att kasta framåt i branten och även överlappa den tidigare ankringsplatsen. Flytta båten 30 m igen osv. Sydvända lovartvikar ger oftast bästa gäddfångsterna tidigt på våren! Tack!
Åk aldrig genast in på grunt vatten där du tänker fiska, utan slå av den bullriga bensinmotorn ett bra stycke utanför grynnan eller grundbotten och kasta över platsen från långt håll. Ro sedan in till fiske platsen eller wobbler ändå bättre kör runt den med en ljudlös Minn Kota elektrisk fiske motor. Men du ska också komma ihåg att wobbler också kan skrämma fisken så fiska aldrig med flytande, sjunkande wobbler eller ens fiskedrag över huvudtaget.
Med den elektriska fiske motorn är det inga problem att hålla båten inom lagom kasthåll till de bästa fiske platserna utan att skrämma fisken med motorbuller och årplask och wobbler plask. Genom att moderera hastigheten hos fiskemotorn kan du också hålla båten inom lagom kasthåll med wobbler och fiskedrag från stranden, tills du med spinn eller haspel fiskat med fiske spö av varenda millimeter produktivt vatten.
Vid fiske från båt, men också vid fiske från land, är det mycket viktigt att du närmar dig gäddan tyst och försiktigt på grunt vatten, för här är hon mer lättskrämd än på djupt sportfiske vatten.
Detta gäller även om gäddan har goda kamouflagemöjligheter inne på grundvattnet. Hon känner sig ändå aldrig lika trygg som när hon har det kamouflerande djupet att simma ner i. Kom ihåg att sportfisket med wobblern aldrig blir det samma utan att vara helt tyst och vördnadsfull för naturen omkring. Fiska aldrig med wobbler, eller andra fiskedrag som skrämmer fisken. Och använd inte båt, det är helt onödigt när du kan simma. På så sätt kommer du närmare fisken och kan klå den i sin naturliga miljö. Kasta helst ut linan utan att sätta fast wobbler och andas inte heller. Fiskedraget du använder ska vara osynligt och du också.
Vi var ute och fiskade regnbåge. Det började hugga som vildar mot slutet av dagen på våra wobbler och vi fick upp två stycken fiskar. Varav en såg riktigt fet ut. Vi tappade några också men det hör till. Fångade på frog wobbler.
Vi var ute och fiskade gädda. Vi var ute med en gammal eka och trollade i grunt vatten längst med vassen. Wobblerna gick nära bottnen och det nappade fint. Vi drog upp några stycken gäddor i fyra kilos klassen. Denna madam föll för en Shark wobbler.
Feta gaddar, stoppa inte in handen där.
Fiske inte på måfå! Anteckna alltid platsen där du fått en stor sportfiske gädda!
Den rutinerade fiskaren vet att 95 % av fiske tekniken ligger i att hitta gäddan. Om han hittar gäddan på en plats så fiskar han av den ordentligt. Sedan ser han sig om efter liknande platser. Hittar han gäddan i en sydvästvänd vik, så fiskar han i nästa sydvästvända vik. Hittar han gäddan runt friliggande grynnor på 6-8 meters djup, så fortsätter han att fiska vid friliggande grynnor på 6-8 meters djup. Kommer han till en plats på morgonen som efter rådande omständigheter borde vara fångstgivande men ingenting händer, då återvänder han dit på eftermiddagen, fiske och då brukar gäddan nästan alltid vara på plats.
Den stora gäddan föredrar alldeles speciella viloplatser mellan jaktvandringarna. Vid en grynna kan man få en eller flera grova gäddor vid varje fisketur. sportfiske Vid en annan grynna, som ser nästan exakt likadan ut, får man aldrig ett hugg. Det kan vara någon kall undervattensström, alltför låg syrgashalt eller avsaknad av kamouflagemöjligheter som skiljer den ena grynnan från den andra.
Ta alltid för vana att noggrant fiske notera wobbler platsen där en stor gädda har huggit. Skriv upp vindriktning, belysningsförhållanden, vattentemperatur, fångstdjup, wobbler, vattenstånd, barometerstånd, bete, tidpunkt på dagen och fångstdatum. Dessa anteckningar kan tillsammans med andra iakttagelser komma till god användning vid ett senare, liknande fisketillfälle.
En fångstgivande plats lönar sig att testa vid varje fisketur fiskedraget. När en stor gädda försvinner från en bra ståndplats ersätts hon nästan alltid av en ny i ungefär samma storleksklass fiskedrag.
Fiske på djupt vetten efter monstergäddan! Men också på grunt.
Får du bara små gäddor på ett ställe med dina fiskedrag, då kan du nästan vara osäker på att det inte finns några stora där. Smågäddor kan du hitta överallt i en sjö, speciellt på grunt vatten. Stora gäddor är svåra att hitta, men ofta på grunda och djupa vatten, nära botten. Sportfiske Vill du regelbundet fånga riktigt stora gäddor då bör du fiska djupt. Du måste söka storgäddan i de djupare delarna av sjön och fiska vid de djupaste delarna av en brant, grynna eller undervattensås. Gäddor på 15 kilo och uppåt finner du oftare i vatten mellan 5 och 10 meters djup än på grundare vatten. Undantagsvis kan den stora gäddan gå grundare vintertid eller i samband med leken på våren. Vägen till goda fångstresultat av stor gädda är att regelbundet fiska med djupgående wobbler såsom sjunkande wobbler och spinna in dem långsamt omedelbart ovanför botten eller mycket nära det djupast belägna vegetationsbältet. Men de mellanstora gäddorna på 3 till 10 kilo kan gömma sig i de grundare vattnen året om, använd då flytande wobbler och veva sakta in. Det är just här som den stora gäddan, "monstergäddan" brukar hålla till, tätt intill botten i de djupaste delarna av sjön. Hon har blivit stor genom att stanna kvar nere vid botten, dit gäddfiskarens beten mycket sällan når!
Fiske på grunt vatten med flytande wobbler!
Det finns många flytande wobbler att välja bland. Bomber 16A och 16J är två av de mest populära. Fördelarna med en grundgående, flytande wobbler är flera. Utan att förflytta dig kan du fiska av ett mycket större grundområde än med ett djupgående bete och wobblern fastnar inte så ofta i nate och tångruskor. Du kan också fiska av en grundflad eller en ytligt belägen grynna där djupet varierar mellan 0,5 m och 2,5 m. I mycket grunt vatten skall du spinna in din wobbler långsamt utan häftiga ryck, vilka här skrämmer mer än de lockar. Över djupare vattenavsnitt bör du spinna in wobblern snabbt och oregelbundet. Korta, dragningar med spötoppen under inspinningen varvade med spinnstopp brukar här kunna aktivera gäddan, för på djupt vatten är gäddan inte alls lika lättskrämd som på grunt fiskedrag. Om en gädda hugger eller missar vid hugget, då skall du inte snabbt veva in wobblern och kasta igen, utan största chansen till nytt hugg har du om du helt slutar upp att veva. Rörelsen och motståndet hos vattnet brukar ge wobblern tillräckligt liv för att aktivera gäddan till nytt hugg vid sportfiske. Den metoden går extra fint när det blåser och då vattnet är upprört av vågor.
En stor, slug gädda brukar ibland stöta till en ytgående Bomber B16A eller Heddon "Lucky 13" med käften stängd. Oftast tror den fiskande att han haft ett hugg och missat gäddan på grund av för sent mothugg. Detta är ett stort misstag! Den rätta tekniken i denna situation är att helt upphöra med inspinningen och låta wobblern flyta upp mot vattenytan. Wobblern ska inte vevas in på några sekunder. Gör sedan några lätta dragningar med spötoppen. Gäddan brukar nästan alltid stå kvar under wobblern och bevaka den för att se vad som händer. Några lätta dragningar med spötoppen, så att wobblern rör sig i vattenytan, brukar oftast resultera i ett hårt, blixtsnabbt hugg.
Variation är A och O!
Under många år hade jag en fiske kompis som alltid fiskade med Mörrumsspinnaren 18 gram i silver. Han fick gädda när gäddan var inställd på att jaga surrande, snabbt flyende, silverfärgade fiskedrag beten. Den framgångsrike fiskaren varierar däremot alltid sina metoder och wobbler drag genom att metodiskt arbeta sig från grunt till djupare vatten. Han varierar inspinningshastighet och bete fiskedrag tills han har hittat den för dagen rätta kombinationen av bete, wobbler, fisketeknik och fiskeplats. Det är ytterst sällsynt att höra denne man som hajar sportfiske komma hem och klaga på att gäddan inte var på hugget på fiske t idag!
Det här är sidan för dig som vill veta mer om fiskedrag och sportfiske.
Om du letar information om vilka fiskedrag som passar för fisken du vill fånga, olika sportfiskemetoder, eller bara allmänt om sportfiske, så är det här sidan för dig. Jag har samlat ihop mängder av information om olika fiskedrag; wobblers, spinnare, skeddrag och flugor, och även om olika spötyper som jerkspön och spinnspön. Det finns information om jerkfiske, spinnfiske, trolling och flugfiske. Alla de konstiga ord och metoder du kan tänka dig, som har med fiskedrag och sportfiske att göra, kommer få sin förklaring här. Fiske eller havsfiske, insjöfiske.
Alla de frågor du har om sportfiske och fiskedrag får sina svar här
Sportfiske är en av Sveriges största fritidsysselsättningar och 1,5-2 miljoner svenskar fiskar varje år. Sportfisket omsätter två miljarder årligen i Sverige, betydligt mer än yrkesfisket. Sportfisket omsätter stora summor pengar och naturbaserade aktiviteter är bra för folkhälsan, vi kopplar av och får nyttig motion genom hela livet.
Spinnfiske är den form av fiske som normalt bedrivs av hobbyfiskare.
Vid spinnfiske används ett fjädrande spö och en cirka 50-100 meter lång rev i vars ände ett fiskedrag knyts fast. Det kan vara en wobbler, ett skeddrag, en spinnare eller en jigg, vilken gett namn till denna form av fiske. Den tredje, och kanske viktigaste komponenten är spinnrullen, vilken kan vara av typen haspelrulle eller multiplikatorrulle, oftast kallad multirulle, vilken oftast dessutom är utrustad med en slirbroms.
Vid utkastet av fiskedraget används centrifugalkraften, och med olika personliga tekniker bringas spöet i en sådan rörelse att draget vid bromsens frisläppande, far iväg från kastaren i en önskad riktning, där man tror att fisken befinner sig.
Vid fiske med skeddrag låter man draget sjunka något ibland. I andra fall så börjar man veva med en gång, ibland ända till botten, medan man vid användning av spinnare spinner hem draget nästan utmed ytan. Vid spinnfiske med wobbler används olika metoder beroende på om wobblern sjunker eller är av den flytande sorten.
Abborr |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lite utrustningstips och olika metoder för abborrnovisen... |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Abborre (Perca Fluviatilis) tillhör abborrfamiljen och är en av våra vanligaste söt- och bräckvattenfiskar. Den är spridd i nästan alla större vattendrag i Sverige nedanför fjällkedjan och finns i Östersjön och in i Öresund. Abborren förekommer ofta i stora mängder med vikter runt några hekto. En abborre på ett kilo är en stor fisk. Det svenska rekordet är 3,15 kg.
Det är lätt att känna igen abborren på tvärränderna över kroppen och de röda fenorna. På ryggen har abborren två fenor varav den främsta är taggig.
Abborren är vår kanske vanligaste fisk och finns i så gott som alla vatten. Den är mycket rovgirig och lätt att få att nappa både på mete och spinn.
Under sina två första levnadsår äter abborren huvudsakligen plankton. När abborren är runt 11-12 cm börjar den också äta bottendjur som mygglarver, vattengråsuggor, märlor och kräftungar.
Nästa dietbyte sker runt 16-17 cm då Abborren börjar jaga fisk. Från och med 20 cm längd dominerar fisk födan. abborrens favoritbyte är löja, nors, elritsa, småspigg, mört och yngel av den egna arten.
I mindre vatten är risken stor att abborren konkurrerar så kraftig om födan att den inte kan växa sig stor. Sådana bestånd av små Abborrar kallas tusenbröder finns i många småvatten. Ett sätt att få abborren i sådana vatten att växa till sig är att sätta ut rovfisk eller att fiska den hårt. De fiskar som blir kvar får då chansen att växa till sig.
Abborren är en värmeälskande fisk som gärna håller till i ytan eller i uppvärmda strandregioner under sommaren. Abborren simmar normalt inte i stim, men kan ofta samlas i mängder där jakt.
Abborren är lättfångad, inte bara för att den finns i mängd i de flesta vatten utan också för att den är aggressiv och gärna hugger först och frågar sen. Får man igång abborren ordenltigt med kastspöet drar den till sig fler och fler abborrar som alla avundsjukt kastar sig över betet. Den hugger på nästan vad som helst och är inte så kräsen förnär på dagen du fiskar som gäddan är. Självklart är bästa betet för abborre wobbler, jigg och spinnare.
Ändå kan man säga att det bästa fisket efter abborre sker på morgonen eller när solen står lågt på kvällen. Viktigt att tänka på är att söka fisken där vattnet är varm och där det finns tillgång till skyddande växligthet.
Mete är en vanlig metod för att fiska abborre, men de största fiskarna äter bara fisk och då är kastspö med t ex spinnare en bättre metod. Sportfiske särsklit och med fiskedrag som vanligt.
Eftersom abborre är en så populär sportfisk finns det väldigt mycket skrivet om fiske efter abborre. En bok jag kan rekomendera är Arne Bromans bok Abborrfiske.
Wobbler kom till matchen med blott tolv spelare, men hade trots detta ett spelmässigt övertag hela första halvlek. Fotboll och fiskedrag, vad kan gå fel? Ingenting, fiske för alla.
Oväntat nog lyckades ändå St Jakob kvittera strax innan halvtid på ett förvånat Wobbler som tycktes tro att matchen var vunnen redan vid 1-0. I paus kom dock Wobblers förstärkning som direkt bytte av de som sprungit sig trötta under första halvlek och man trodde nu att övertaget skulle bli ännu större. Men när Wobbler fokuserade mer på sitt anfallsspel så gjorde St Jakob detsamma, och en del farliga bollar fick slås på deras snabbe anfallare. Men försvaret gjorde sitt och höll tätt, och frågan som återstod var alltså om Wobbler skulle lyckas lägga vinstmålet.
Det sägs att konditionen är den som först försvinner om man inte tränat på ett tag. Spelsinnet och kanske framförallt målsinnet finns kvar, vilket Falk bevisade när han orkade befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle och dunkade in Wobblers 2-1 mål.
TRE FISKAR
När spelare från föregående år ofta saknas så tvingas andra att kliva fram. Spelare som levt i skuggan och strävat efter strålkastarljuset. När chansen nu ges är det upp till bevis att ta den och att leverera. En spelare har verkligen visat att han kan och vill och kämpar för att vinna matcher för sitt Wobbler, nämligen Christian Johansson.
TVÅ FISKAR
Med en lugn hand faller han när så krävs och attackerar motståndarna när det behövs. Och trots att det ibland ser ut att bli farligt så reder han ut även den sits han varit på väg att själv sätta sig i. Med många avgörande brytningar och en säker utstrålning, sprider han lugn i hela laget. Två musslor till Martin Svensson.
EN FISK
Har man orken att fylla på offensivt och ändå hinna hem i defensiven så ska man göra det. Och den orken har denna spelare. Han följde med i de flesta anfall och hindrade ändå motståndarna att komma till farliga lägen. Frågan är om han tillslut blev osäker på i vilket straffområde han befann sig, för när han väl kom till avslut så liknade det snarare en hemåtnick. Hur som haver så belönas en bra offensiv ytterback, David Bäckstrand.
En wobbler är ett fiskedrag med krokar som oftast är tillverkad i antingen trä eller plast. Skillnaden emot ett drag är att wobblern inte skall snurra utan rör sig i enbart i sid- och höjdled när den fungerar som den skall. En wobbler kan vara sjunkande, svävande eller flytande, oftast utrustad med en, två eller tre trekrokar. En wobbler kan vara ledad, vilket betyder att den består av två eller flera delar som är löst sammanfogade och därmed får ett livligare rörelsemönster. Används ofta vid sportfiske och vanligt fiske.
Wobblern sick-sackar sig fram genom vattnet, när man har en fiskerulle och ett kastspö, eller drar den efter en roddbåt. Den wobblande rörelsen finner rovfisken attraktiv eller retfull och då den hugger på wobblern. Ett fiskedrag som "wobblar" kan användas på olika sätt, med kastspö och rulle, eller man kan ro drag.
Innehåll
|
Haksked används på en del wobbler för att skapa en bra gång, finns både i metall och plast, så att wobbler´n får en lockande gång, den finns även som ställbar på olika djup på wobbler som Abu Hi-Lo och Megabass Xpod.
Jerkbait är en typ av wobbler utan sked som rycks fram med lodräta "jerks". Vid spinnstopp glider betet ut i sidled och "fladdrar" lite vilket i Sverige attraherar i första hand gädda men även abborre. Det här är dock endast en typ av Jerkbait som kallas "Darters". Det är de som blivit mest populära i Norden. Andra typer av jerkbeten är exempelvis ytbeten, som nog mest förknippas med jerkbaitfiske, eller propellerbeten som ringlar sig fram över ytan med hjälp av en eller två propellrar monterade fram och/eller bak. Jerkbaiten är ursprungligen från Amerika och har blivit populära i Sverige först på senare år. Den senaste tiden har mängder av storgäddor rapporterats på beten som Belly Buster, Buster Jerk, The Pig, Poe´s Jackpot, Fatso, Slider, Manta och Bass Oreno.
Fiske är fångst av djur i vattnet, till exempel fiskar, skaldjur, bläckfiskar och tagghudingar, yrkesmässigt eller som fritidsfiske (dvs. husbehovsfiske med yrkesmässiga redskap). Valfångst, eller annan fångst av däggdjur i havet, brukar dock inte räknas som fiske. Även hobby och rekreation (se sportfiske). Den som yrkesmässigt ägnar sig åt fiske kallas fiskare eller fiskedrag jägare.
Innehåll
|
Ursprungligen kunde yrkesmässigt fiske huvudsakligen idkas i insjöar och vid kuster, eftersom fisket ingick i vattenregale. Dock kunde fiskerätt ingå i stadsprivilegierna, och dessa städer hade fiskarborgare. Man använde enkla redskap som ljuster, nät och krok med eller utan agn. Under 1800-talet började havsfisket utvecklas och numera används redskap som trål och snörpvad samt elektronisk utrustning (ekolod) för att hitta fisken.
Sportfiske är ett brett begrepp som spänner över fiske som bedrivs för nöjes skull, snarare än för ekonomisk vinning. Det finns flera olika grenar inom sportfisket bland annat mete, jiggfiske, spinnfiske, ismete, jerkfiske, pimpling, flugfiske och havsfiske. Fiske med wobbler gör dig inte förmögen, mer än i själen.
Alla havsvattenområden på jordklotet är indelade i ekonomiska zoner. Dessa sträcker sig 200 sjömil från kusterna. Kuststaterna har rätt till naturgångarna och fisket inom sin zon.
Japan, Ryssland, Peru, USA, Indonesien, Chile och Kina står för ungefär hälften av världsfångsten. Nära hälften av världsfisket kommer från Stilla Havet. En tredjedel av all fångst kommer från Nordatlanten.
Alla länder inom EU har fått begränsa fisket då till exempel torsken höll på att dö ut. EU bestämmer hur stora fiskekvoter varje fiskare har. De får vare sig inte överstiga sin kvot eller fiska alltför små fiskar enligt EU:s regler för minimimåtten på fångstfisk. Ett problem med denna form av begränsning är att fångad fisk som inte är tillräckligt stor, i mycket hög utsträckning (mer än 90%) dör när den släpps tillbaka i havet och därför inte kan föröka sig.
För Sverige är fisket en viktig näring. Vi har långa fiskrika kuststräckor som Skagerrak, Kattegatt och Östersjön. Varje år fångas fisk och skaldjur, som till exempel skarpsill, sill, torsk, makrill, räkor, för en miljard kronor. 75% av all fångst är foderfisk, m.a.o. skarpfisk ss. sill/strömming och skarpsill. Foderfisk mals och torkas till fiskmjöl som sedan blir föda till fisk vid fiskodlingar eller kan ingå i foder till höns eller svin.
Fisk, som inte ska säljas levande, ska även rensas och frysas direkt efter fångsten på fiskefartygen ute till havs. Färsk fisk kan även direkt efter rensning skäras till filé till försäljning eller för djupfrysning.
Överfiske innebär fiske som tar upp fler fiskar än vad som är hållbart för fiskarnas fortbestånd och för ekosystemet som helhet.
Det finns tre erkända typer av överfiskning
Till havsfiske används speciella redskap, det vanligaste redskapet är trålen. Det finns olika trålar för olika fiskarter. Sill fångas med flyttrål, räkor och torsk (som lever på bottnen) med bottentrål och fiskarter som förekommer i stim kommer snörpvad till användning. Fiskstim hittas med ekolod varefter näten läggs ut runt stimmen. Även långrev eller flytgarn används till havsfiske av till exempel torsk eller laxfiskar.
Till kustfiske räknas fiske med dragnot långrev efter torsk eller bottengarn samt fångst med fisknät efter plattfisk sill sik med flera kustnära arter
Även insjöfiske har kommersiellt intresse, i till exempel svenska insjöar bedrivs ett allt mer utvecklat sportfiske på eftertraktade arter så som gädda, abborre, gös och karp. Detta fiske bedrivs i huvudsak för nöjes skull. Det finns också en annan del som innebär nätfiske efter exempelvis gös och röding.
Akvakultur det vill säga fiskodling för sportfiske eller för produktion av matfisk har blivit allt vanligare. Främst odlas regnbåge och andra laxfiskar samt plattfiskar.
Vid inplanteringen av Nilabborre i Victoriasjön har lett till en nedgång av de ursprungliga arter som levde i sjön.
Mitt första fiske inlägg med blogg atmosvär och fiskedrag som viner över mitt kala huvud. För att inte nämna när sportfiskarna kastar sina wobblers.